20 maj 2015
19:00

Tabergs SK

Referat: Gnosjö/Hillerstorp 9-m - Tabergs SK

Äntligen var det dags igen, lill-lördag och det innebär match för Jönköpings blivande legender! Det är en sammanbiten trupp som samlas i Gnosjö och Coach Micke Mourinho tar snacket med grabbarna innan matchen och trycker på hur viktigt det är med rätt inställning och gå in 110% från första sekund.

1:a Halvlek
Domaren blåser igång matchen och Taberg rusar mot anfall där tvillingparet Sagemar visar sin giftighet när Jesper ger brorsan Sebastian en chans att näta, och utan att tveka gör Sebbe 1-0 till Taberg. Matchen går vidare och Taberg får inte riktigt igång spelet, det känns som att grabbarna lämnat huvudet hemma framför datorn och är tvåa på varje boll. Trots detta är vi det bättre laget och frisparksspecialisten Pontus Nordström slår i den 20:e matchminuten ett inlägg där evighetsmaskinen Jesper Sagemar är hungrigast och forcerar in bollen och Taberg går upp i 2-0 ledning. Matchen fortsätter trevande för Taberg där Gnosjö jagar och försöker, utan att bryta upp Tabergs försvarslås. i den 30:e matchminuten kommer Tabergs egna gladiator Mose Wendel i hög fart och passar den för dagen sanslöst hete Sebastian Sagemar som behärskat rundar målvakten och enkelt placerar in bollen, 3-0 till Taberg.

Trots tre måls överläge är Tabergs egna Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck inte nöjda och uppmanar grabbarna att ställa in fokus och ta för sig mer i matchen, grabbarna nickar instämmande när oraklena pratar och ställer in sig för att ge allt i 2:a halvlek.

2:a halvlek
Domaren blåser igång de sista 45 minutrarna och det är ett helt annat taberg som kickar igång och vinner varje närkamp och låter inte Gnosjö ens få känna på gräset på deras offensiva planhalva. Det dröjer inte länge innan dagens hjälte Sebastian Sagemar på ett inlägg gör en bicicleta på ett inlägg som inte riktigt går i mål, men mannen som har förmågan att vara precis överallt på planen, Felix Jungåker är där och trycker in bollen - 4-0 till Taberg. i den 55:e matchminuten sparkar Linus "Neuer" Öhrlund ut bollen till Mose Wendel som lekande lätt dribblar sig igenom Gnosjöförsvaret och spelar fram bollen till Sebbe som gör sitt tredje mål för dagen! Taberg fortsätter att trumma på och ger inte motståndarna en chans, i bakgrunden hör jag publiken göra jämförelsen att det är som att Liverpool skulle spela mot Huskvarna FF, klasskillnad! Fasta situationer är dagens melodi och den spelskicklige backen Calle Lyck visar prov på sin fantastiska doja med ett inlägg den majestätiske eleganten Pontus Kling språngnickar in i den 57:e minuten. Anfall efter anfall kommer Taberg i och i den 73:e minuten driver spelmotorn Marcus Kling fram med bollen och lägger en genomskärare till Filip Gustafsson som kommer ensam med målvakten, får lång tid på sig att göra sig redo och avsluta mot mål. Hur det gick? Hur enkelt och säkert som helst satte Fille bollen i mål bakom målvakten och var så nöjd att leendet gick från öra till öra! Matchen fortsätter att präglas av attacker från Taberg mot ett skadeskjutet Gnosjö som tappert försöker stå upp, men till deras stora förtret når de ingen reducering utan istället visar Taberg att fasta situationer är vår melodi. Marcus Kling går bestämt fram till bollen vid tre kommande hörnor, den första brunkar hungrige Fredrik Lundberg in och den andra hörnan visar Fidde att han inte känner någon mättnad utan gör även 10-0 till Taberg. På den tredje hörnan, i 88:e matchminuten kommer Pontus Kling och påminner mycket om Kennet Andersson 1994 när han når högst och trycker till med pannan och gör 11-0 till Taberg.

En stor match av grabbarnas som aldrig slutade kriga och aldrig gav vika trots att ledningen var stor. Linus Neuer gör en fantastisk match i målet och visar varför han är målvakten som ska ta Taberg till toppen i tabellen. I övrigt gör hela laget en fantastisk match där de spelar och jagar för varandra, som ett lag. Coach Micke Mourinhos halvtidssnack fick fart på grabbarna och det fanns ingen tvekan om vilket lag som skulle stå som segrare!